Teistele meeldis

neljapäev, 19. jaanuar 2017

Praetud räimed marinaadis

Ma ütlen ausalt, et lihtsam on neid poest osta. Väga head marinaadis kala teeb nt Rocco kulinaaria. Aga kuna sul seal välismaal seda võimalust pole, siis annan retsepti ka.

Sellest jagub julgelt neljale

ca 500 g räimefileesid
1 lahtiklopitud muna
ca 2 spl jahu
praadimiseks õli ja maitsestamiseks soola-pipart.

Sega räimefileed soola- pipraga läbi. Pane kõhtupidi kokku (kui sul on nn liblikad)
Kasta lahtiklopitud munas ja veereta seejärel jahus.
Prae mõlemalt poolt tulisel pannil õlis või küpseta ahjus küpsetuspaberil

NB! räim küpseb imekiiresti. Pannil piisab sutsust mõlemalt poolt, eelkuumutatud ahjus ei lähe kindlasti üle 15 minuti.

Jahuta kalad maha.

Milvi marinaad:
1 liitri vee kohta
1 spl soola
1 spl suhkrut
4-5 spl 30% äädikat
vürsti, pipart, loorberit
1 porgand
1 sibul

Viiluta köögiviljad ratasteks, keeda poolpehmeks. Lisa maitseained.
Jahtunud marinaad vala kaladele. Hoia külmikus.








2 kommentaari:

  1. Oi, ma tahaks seda kala proovida. Mu lapsepõlves tegi vanatädi nn paaritatud kala, mis oli imemaitsev!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Milline on paaritatud kala? Kõlab rohkem kui intrigeerivalt :)

      Kustuta

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!