10 kõige populaasremat retsepti selles blogis

Popimad postitused: 1. Kuidas teha ise kohupiima Ma ei saa sulle kirja panna eesti toidu retsepte, kui sul pole kohupiima. Seega, teem...

neljapäev, 20. aprill 2017

Kapsarullid

kapsarullid
selline fakt, et väga mitmes riigis on kapsarullid jõulutoit!!

Meie jaoks üsna töömahukas nädalavahetuse toit.
Katsu hankida väiksem kapsapea, siis on lihtsam teha ja rulle vormida.

Eemalda ettevaatlikult kapsapealt lehed. Ühele sööjale võiks arvestada 2-3 rulli st lehte.
Keeda kapsalehti soolaga maistestatud vees ca 10 minutit, kuni ta on vormitav.

Ühe lehe sisse kulub ca 40- 50 g täidist, sõltub lehe suurusest.

Seega, 8 rulli tegemiseks
300 g hakkliha
1  peeneks hakitud sibul
0,5 riivitud porgandit

Kapsarullid
sega läbi. Ja maitsesta soola, tüümiani ja pipraga. Osa või kõik lihast võid asendada nt. riisi või kartulipudruga. Aga eraldi riisi keetmine on minu meelest liiga töömahukas. seega, kui on, siis pane.
Loomulikult võib teha 100% taimse toidu. Segada täidise kokku porgandist, peedist, kartulist... jne.

Keedetud kapsalehed kurna sõelal.
Kui juurikas on liiga kõva, vasarda seda lihahaamriga.
Aseta lusikatäis täidist juurikapoolsesse otsa.
Keera täidise peale paremalt ja vasakult kapsaleht, ning rulli seejärel juurikast alustades kokku rulliks.

Pane rullid ahjuvormi ning kalla peale ca 400 g hapukoort, siputa koorele natuke soola ja pipart.  Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit.

2 kommentaari:

  1. Kõike saab teha mitut moodi - nii kuis arvuti ;))
    Ema pani kapsapea juurikas allpool suuremasse potti ja kuumutas keemiseni ... Sel ajal tegi valmis hakkliha segu, mis oli nii hea, et panime isa ja õega seda võileivale ...
    Edasi oli nii nagu sinul ;))
    Aga ta praadis rullid enne potti asetamist pannil ära! Ladus rullid pannilt potti, valas üle hapukoore ja tomatipasta seguga, kaas peale ja seniks kui kartulid keesid, lükkas poti praeahju.
    See oli meil lemmiktoit!
    Minule süüa teha ei meeldi! Oskan kõike - nii saia teha (ema moodi)kui praadi küpsetada aga leian, et see on aja raiskamine ;))
    Sina ole tubli!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mind õpetati ka nii, et tuli keeta terve kapsapea, aga mu meelest on lehekaupa lihtsam.

      Huvitav on see, et kapsarull on väga rahvusvaheline toit. Iga riigi toidublogis on vähemalt üks kapsarull, pisikese nüansiga :) Hiljuti nägin isegi kapsarullisuppi :)

      Kustuta

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!