Teistele meeldis

esmaspäev, 26. detsember 2016

Leili rullibiskviit

Rullbikviit
Leili rullbiskviidiks muudab selle retsepti just lihasööjakanade munade kasutamine. Ehk siis kanad ei peaks ainult vabalt ringi kõndima, vaid sööma ka ussikesi ja putukaid.
Kui kasutad tavalisi mune, siis saadki tavalise rullbiskviidi:)

Rullbiskviit nõuab kiiret tegutsemist, seega loe juhend enne läbi ja pane kõik asjad valmis.

Oluline:
  • kaasaegsed mikserid on väga nõrgad ja  mootor ei pea biskviidi vahustamisele vastu.  Tee vahepeal pause, lase mootoril jahtuda.
    Mul on väga hea mikser ning õige konsistentsi saamiseks vahustan muna pisut kauem kui 10 minutit.  
  • Kui soovid, vahusta toasoe munakollane ja külmkapikülm munavalge eraldi. Sellisel juhul vahusta kollased heledaks vahuks, sõelu sisse jahu. Vahusta puhtas ja kuivas nõus munavalged kõvaks vahuks ning sega ettevaatlikult kollaste- jahusegu sekka

  •  Kuidas eraldada munakollasest munavalget.
    Kui oled algaja, võta 3 kaussi.
    Ühte lähevad valged, teise kollased. Ja kolmanda kausi kohal tee seda eraldamist.

    Löö munakoor kiiresti noaga või kausiäärega katki ja keera mõlemad munapooled kohe  horisontaalselt.
    Ühes kausikeses on sul nüüd ilmselt munavalge- see kalla valgete kaussi.

    Teises on kollane ja valge. Tühja koort kasutades kurna ettevaatlikult kolmanda kausi kohal kollaselt munavalge. Ideaalis jääb sul koore sisse terve kollane.
    Kui munakollane läheb siiski katki, siis kalla see segu munakollaste sekka.
    Munavalgete kauss peab sisaldama ainult valgeid.


    Niisiis. Rullbiskviit
    Pane vahustuma
    5 muna
    5 spl suhkruga


    pane ahi sooja 180C

    Kui munavaht on veniv ja hele, sõelu sisse
    5 spl jahu
    Sega ettevaatlikult läbi. Vaata, et kõik jahu, ka põhjast, oleks segunenud.

    Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning kalla tainas peale. Aja lusika või noaga ühtlaseks.
    Küpseta 180 kraadi juures ca 10 minutit.
    NB! ahjud on erinevad, kindlasti jälgi. Valmis biskviit on pealt helepruunikas, aga mitte pruun.

    Kuni biskviit küpseb, pane valmis:
    • väga priske tassitäis moosi ja lusikas moosi määrimiseks.
    • lauale pannisuurune küpsetuspaber, millele puista ühtlaselt tavalist suhkrut
    • leia koht selle lähedal, kuhu tõsta ahjust tulnud kuum ahjuplaat 

    Kui biskviit on valmis
    • Tõsta biskviit küpsetuspaberi servadest kinni hoides tagurpidi, suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberi peale.
    Ehk siis - see paber, mis oli biskviidi põhja all, jääb nüüd peale. Ja biskviit jääb vastu suhkrust paberit.
    • eemalda ettevaatlikult tõmmates küpsetuspaber.
    • määri kiiresti peale moos
    • keera biskviit rulli

    Rullbiskviit


    Veel teadmisi
    Kui soovid vahele panna midagi, mis ei kannata kuuma nt kohupiimakreemi, vahukoort, tarretist, pudingit vms. Siis siputa lauale keeratud biskviidile peale suhkrut, ja keera ilma täidiseta rulli.
    Lase jahtuda. Jahtunud rull rulli laiali ja pane sinna vahele täidis. Rulli uuesti kokku.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!