10 kõige populaasremat retsepti selles blogis

Popimad postitused: 1. Kuidas teha ise kohupiima Ma ei saa sulle kirja panna eesti toidu retsepte, kui sul pole kohupiima. Seega, teem...

reede, 10. detsember 2021

Mida pakkuda jõululauale. TOP 5 vana head klassikalist jõuluretsepti

Kui sa pole mitte kunagi varem ise piparkoogitaigent teinud, siis nüüd on viimane aeg. See on lihtsam, kui sa arvad. Lisaks saad timmida maitse täpselt selliseks, nagu ise soovid. Lisa näiteks apelsinimahla ja riivitud koort. šokoaaditükke, martsipani, killuke chillit... . 
Retsepti leiad siit. Piparkoogitaigen. Piparkoogid


Vana hea klassikaline seapraad on tänasel päval suurem väljakutse, kui sa arvad. Aga tasub ära proovida, et siis vähemalt teab. Kas on mõtet. Lihtsam versioon on panna maitsestatud liha küpsetuskotti. Maitsev ja mahlane lihatükk on garanteeritud:)

Kuidas teha seakooti, leiad juhised sellelt lingilt




Ka maksapasteedi tegemine on nii lihtne, et tundub isegi uskumatu. Hea pasteedi saladus on porgand, mis annab magusust ja konjak, mis lisab iseloomu ja pikantsust.
Pasteediretsepti leiab siit.             

Üks tõeline vanakooli eesti pidu ei möödu kartulisalatita. Niipalju, kui on perenaisi, niipalju on ka retsepte ning koolkondi. Mina teen salatit niimoodi, nagu siin kirjas, aga retsepti lõpust leiad Malli versiooni, mis on hoopis teistsugune. Mõlemad imehead. 

Jõuluajal on natuke rohkem aega kokkamiseks. Ning täpselt õige aeg proovida küpsetada vanakooli pirukad. Viidatud lingil on kaks erinevat versiooni. Maie pirukad on lihtsamad. Minu ema pirukad võtavad rohkem aega ja eeldavad, et sul on kodus hakklihamasin
Aga tulemus on seda väärt. 
Häid jõule ja pidudeaega!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!