10 kõige populaasremat retsepti selles blogis

Popimad postitused: 1. Kuidas teha ise kohupiima Ma ei saa sulle kirja panna eesti toidu retsepte, kui sul pole kohupiima. Seega, teem...

teisipäev, 21. detsember 2021

TOP 5 toitu aastavahetuse lauale. Vanad head klassikalised retseptid

Kes siis ei teaks, et aastavahetuse laual peab olema kala. See toob raha ja rikkust. See imeline kalapirukas oli pikka aega mu nn leivanumber.  Retsept on usutavasti pärit kusagilt lehesabast.

Aga selle tegemine on nii lihtne, et retsepti pole õieti vajagi.

Kord elus tasuks ära proovida ka isetehtud hapukapsas. Vajab täpsust ja pisut kannatlikkust, aga tulemus on seda väärt.

Jõulud läbi, aastavahetus läbi. Ja piparkooke ilmselgelt liiga palju...
Piparkookidest, nii nagu tegelikult kõikidest küpsistest, annab teha päris mõnusa koogi. Piparkoogipõhjal tehtud Piparkoogi koogi leiab sellelt lingilt.

Aga. Kui piparkookidest pole veel küll, siis on abiks pehme plaadipiparkook. Pehmes piparkoogis on kõik piparkookide parimad omadused: maitse, lõhn, lõhn, maitseained... aga pehme.
Mahlane ja puuviljane pohla-õunakaste täiendab väga hästi piparkoogi maitset ja vähendab magusust (ning muudab selle tervislikumaks magustoiduks :))

Eesti traditsioonilised toidud – sealiha, hapukapsas, seened, salatid… on väga toitvad. Nii et tavaliselt ei jää magustoidu jaoks kõhus liiga palju ruumi… 🙂 Tarretis on ideaalne ja parim jmagustoit. Kerge ja ilus. Märkus: keefir ja kirsid on mõlemad veidi hapud. Niisiis, maitse ja lisa nii palju suhkrut kui soovid.
Kirsi-keefiritarretise retsept on kirjas siin.



Lõhepirukas

Piparkoogikook

Piparkoogiplaadikook

Hapukapsas

Keefiritarretis

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!