Teistele meeldis

esmaspäev, 8. august 2016

Kiired soolakurgid

Pese väga hoolikalt kuuma veega kurgid ja purgid.
Kurkidel võid lõigata ära otsad, siis saavad varem ja paremini maitse kätte.

Lase keema u liiter vett, keevas vees lahusta 1spl suhkrut ja 2 spl soola. Maitse.
Lahuses peab olema tunda mõlemat maitset ja see peaks olema tugevalt soolane.

Mulle endale meeldivad pigem äädikaga tehtud kurgid:
liitri vee kohta lisan 1 spl suhkrut, 1 spl soola ja 1 spl äädikat.

NB! kui kasutad jodeeritud soola, lähevad küüslaugud siniseks:) Seega pigem eelista jämedat, jodeerimata  ja /või meresoola.









Pane kurgid, küüslauk, kooritud mädarõikajuur, tilli varred- õied ja mustsõstralehed (kui on) purki.
Linnatingimustes olen kurke teinud ka ainult küüslaugu ja tilliga. aitab süüa küll.

Kurgid armastavad tõusta pinnale, seega pane tillivarred pealmiseks.

Kalla peale marinaad/soolvesi.  Kata tolmukindlalt, aga mitte õhukindlalt.
Hoia toatemperatuuril. Paari tunni pärast peaks olema juba  söödavad.

Viktori retsept

lahusta kuumas vees 2 spl soola ja 1 spl äädikat. Vala kuum marinaad kurgi-pipra-küüslaugu-tilli-mustsõstralehtedele.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!