Teistele meeldis

teisipäev, 30. august 2016

Lahtine kukeseenepirukas


Varem.

Tee valmis klassikaline muretaigen. Minu eelistus on hapukooremuretaigen

Selleks lõika 150 g külma võid pisikesteks kuubikuteks. Lisa kaussi võile 300 g jahu (see on priskem tassitäis), 1 tl soola ja 1 tl küpsetuspulbrit. 1 lahtiklopitud muna ja pigista juurde ca 100 g hapukoort.
Kõige lihtsam on segada tainas kokku palja käega.
Eesmärk on, et või seguneks jahuga, väga palju lisaks pole vaja segada, muidu muutub tainas kleepuvaks.
Kui tainas on segunenud, pane ca pooleks tunniks külmkappi.

Pane ahi sooja 220 kraadi.

vooderda kergelt võitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuvorm taignaga ning küpseta ca 20 minutit, kuni tainas on tahke. Vahepeal võta vorm ahjust välja ja suru kahvliga vastu servi ja põhja.

Kuni põhi küpseb.
Haki sibul, seened, sink. Kuumuta pannil seeni, kuni need on veevabad, lisa sibul ja kuumuta kuni sibul on klaasjas. Lisa sink.

Klopi lahti 2 muna ja lisa sinna ca 300 ml piima või (vahu) koort või hapukoort.

Eelküpsenud põhjale kalla seenesegu, muna-piimasegu ja riputa peale riivjuustu.
Küpseta ca 20 minutit, kuni pirukas  on pealt kenasti kuldne.
DIQMZRAM

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!